Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkár 2023. június 15-én fogadta a WHO delegációját.

Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkár 2023. június 15-én fogadta Nino Berdzulit, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Irodájának Országos Egészségügyi Programok Divíziójáért felelős igazgatóját, Francesca Racioppit, a WHO Bonnban található Európai Környezetvédelmi és Egészségügyi Központjának vezetőjét, valamint Haris Hajrulahovic-ot, a WHO magyarországi Országirodájának vezetőjét.

A felek megbeszélést folytattak a WHO 2023. július 5-7. között Budapesten megrendezésre kerülő VII. Környezet és Egészség Miniszteri Konferencia előkészületeiről. A WHO tisztviselői megköszönték a magyar kormánynak a konferencia megrendezéséhez nyújtott támogatást és köszönetüket fejezték ki az államtitkár felszólalása kapcsán a konferenciát népszerűsítő 2023. június 15-i budapesti diplomáciai tájékoztatón.

A VII. Környezet és Egészség Miniszteri Konferencia kiemelkedő fontosságú esemény, amelynek célja az egészség és környezet közötti kapcsolat erősítése és a fenntartható fejlődés előmozdítása, mely folyamathoz hazánk is aktívan hozzájárul.

(Forrás: kormany.hu)