Az ENSZ Civilizációk Szövetsége (United Nations Alliance of Civilizations, UNAOC) két hetes ösztöndíjprogramot hirdet 25 és 38 év közötti fiatalok részére. Az idei program témája az idegengyűlölet és szélsőségesség megelőzése az oktatás eszközével, a kultúrák és vallások közötti párbeszéd jegyében.

A program célja a kultúrák és vallások közötti párbeszéd és kölcsönös megértés elősegítése egyrészt az európai és észak-amerikai, másrészt a közel-keleti és észak-afrikai régió fiatal szakemberei és feltörekvő vezetői számára. A résztvevők a program során több országba is ellátogatnak, ahol a fogadó ország kultúrájával, politikai és társadalmi helyzetével, vallásával stb. ismerkednek meg.

Az ösztöndíjra olyan 25 és 38 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik a kultúrák közötti párbeszéd területén szakmai tapasztalattal rendelkeznek a politika, civil társadalom, a média, helyi közösségek, kutatás, művészetek és egyéb területeken végzett tevékenységük révén, és akik véleményformálóként és aktív kezdeményezőként segíthetik majd elő a kultúrák közötti együttműködést a közösségükben.

Az ösztöndíjra való jelentkezés határideje június 26. A pályázat részletei a http://fellowship.unaoc.org/ címen érhetők el.