Dr. Kocsis Gergő, KKM ENSZ Főosztály vezetőjének előadása a Pécsi Tudományegyetemen

2024 márciusában a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében a budapesti székhelyű ENSZ szervezetekkel együttműködésben megrendezésre került a második egyetemi rendezvénysorozat. A program célja, hogy növelje az ENSZ szervezetek budapesti jelenlétének láthatóságát, hogy elősegítse a szervezetek Budapesten lévő szolgáltató központjai, regionális irodái vidéki egyetemekkel való kapcsolatfelvételét. Az előadások során központi elemként jelenik meg a szervezetek szakmai munkásságának bemutatása és az egyetemistáknak potenciális munkáltatóként való bemutatkozása is. 

A Pécsi Tudományegyetemen március 27-én, valamint a győri Széchenyi István Egyetemen április 10-én tartott eseményeken összesen több mint 80 hallgató volt jelen, köztük külföldi diákok is. A KKM ENSZ Főosztálya ismertette az érdeklődő hallgatókkal Magyarország és az ENSZ kapcsolatát és körképet adtak a budapesti székhelyű ENSZ szervezetek helyzetéről. A nemzetközi szervezetek közül az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) budapesti Szolgáltató Központjának (SSC), valamint a Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC) munkatársai tartottak előadásokat a programon.

A program folytatásaként további vidéki egyetemeken is megrendezésre kerül az előadássorozat, amelyen az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) budapesti Globális Szolgáltató Központja (GSSC) is bemutatkozik. 

A KKM, az IFRC és a FAO SSC előadói a Pécsi Tudományegyetemen 

Budai Adrienn, a FAO SSC HR-munkatársa

Evangelia Trikili, az IFRC regionális HR-menedzsere