Dr. Izsák-Ndiaye Rita az ENSZ Faji Megkülönböztetés Felszámolásával Foglalkozó Bizottságba (CERD) benyújtott pályázatához kapcsolódóan 2017. március 22-én kampányrendezvényre került sor a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a Magyarországra akkreditált diplomaták részvételével.

Magyarország jelöltet állított az ENSZ Faji Diszkrimináció Megszüntetésével Foglalkozó Bizottságába (CERD) a 2018-2021-es időszakra Dr. Izsák-Ndiaye Rita személyében. Dr. Izsák-Ndiaye Rita jelenleg az ENSZ kisebbségi ügyekkel foglalkozó különleges jelentéstevője.

A 18 független szakértéből álló CERD Bizottság a Faji Diszkrimináció Megszüntetésével Foglalkozó ENSZ Egyezmény végrehajtását felügyeli. A testület 9 új tagjának a 2018-2021-es időszakra történő megválasztására 2017. június 22-én kerül sor New Yorkban a vonatkozó Egyezmény részes államainak ülésén.

A 2017. március 22-én a Külgazdasági és Külügyminisztériumban megtartott kampányrendezvényen nyitó beszédet mondott Kovács Ádám Zoltán Helyettes Államtitkár úr, valamint bemutatkozó előadást tartott Dr. Izsák-Ndiaye Rita magyar CERD jelölt a Magyarországra akkreditált diplomaták részvételével. Helyettes államtitkár úr elmondta, hogy a magyar jelöltet szakmai előélete, felkészültsége és személyisége alapján minden szempontból alkalmasnak tartja CERD tagságra és ennek tudatában kérte a diplomaták küldő államainak támogatását a júniusi választáson.