Az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezetének (IOM) közgyűlésén is határozottan képviselem a magyar migrációellenes álláspontot - írta a Genfbe induló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán kedden.

A miniszter bejegyzésében azt írta, Magyarország speciális földrajzi helyzetben van, hiszen keleti szomszédságában háború folyik, délről pedig "Európa legforgalmasabb migrációs útvonalával szemben" kell védekeznie. "Brüsszel migrációs politikája miatt a nyomás egyre nő rajtunk: nemcsak, hogy 200 ezret közelíti az idén megállított illegális migránsok száma, de a migránsok és az embercsempészek már automata fegyverekből lőnek a határőreinkre" - tette hozzá.

Szijjártó Péter kiemelte: a migráció megállításához a brüsszeli migrációs politika radikális megváltoztatására lenne szükség, "be kell fejezni a migránsok biztatását és az embercsempészek üzleti modelljének táplálását". Közölte: kedden az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezetének genfi közgyűlésén is határozottan fogja képviselni a magyar migrációellenes álláspontot. 

(forrás: kormany.hu)