A 2015 utáni fenntartható fejlődési keretrendszer kialakítására irányuló tevékenysége, a fenntartható fejlődési célok kialakítására létrehozott Nyílt Munkacsoport (OWG) vezetése során elért eredményei elismeréseként az OWG volt társelnökét Kőrösi Csabát, az ENSZ-képviselet volt állandó képviselőjét az Elizabeth Haub Környezetvédelmi Diplomáciáért Díjjal tüntették ki. Ugyanebben az elismerésben részesült Macharia Kamau nagykövet, kenyai állandó képviselő, az OWG másik társelnöke is.

Az 1997-ben létrehozott, általában évente odaítélt, a környezetvédelmi diplomácia terén legfontosabb nemzetközi elismerés indoklása szerint a történelemben először kerül sor olyan egyetemes, a fejlett és fejlődő országokat egyaránt érintő program összeállítására, amelyben a környezetvédelmi kérdéseket teljes egészében integrálták a társadalmi, gazdasági fejlődési keretrendszerbe.

A hivatalos díjátadóra július 28-án a New York University Club-ban került sor. A zártkörű rendezvényen részt vett és méltató beszédet mondott Ban Ki-Mun, az ENSZ főtitkára, a Pace University rektora, a Haub család képviselői. Ban Ki-Mun hangsúlyozta, hogy hasonló díjátadókra csak ritka esetekben megy el személyesen, ezúttal azonban szerette volna jelenlétével is elismerni az OWG-ben elért eredmények kiemelkedő jellegét és a két vezető ezért tett erőfeszítéseit, valamint a Pace University és a Haub család által kialakított környezetvédelmi kezdeményezések fontosságát. (A Pace Egyetem Jogi Kara a környezetvédelmi jog és kutatások neves amerikai központja, amely a német Haub Alapítvánnyal együttműködésben komoly nemzetközi elismerésre tett szert.) A főtitkár az OWG javaslatai alapján kialakított fenntartható fejlődési csomagra politikai öröksége egyik meghatározó elemeként tekint.

Hivatalos sajtóközlemény az eseményről az ENSZ honlapján: http://www.un.org/press/en/2015/sgsm16975.doc.htm