Sztáray Péter felszólalása az ENSZ Közgyűlésének ülésén

Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkár részt vett és felszólalt az ENSZ Közgyűlésének az izraeli helyzettel kapcsolatban összehívott 10. vészhelyzeti ülésszakának 2023. október 26-i ülésén.

Két nappal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ENSZ Biztonsági Tanácsban tett felszólalását követően az államtitkár a Közgyűlés fórumán is elítélte a Hamász barbár támadását az izraeli emberek ellen és kiállt Izrael önvédelemhez való jogáért. 

Az október 7-ei terrortámadás óta robbanásveszélyessé vált közel-keleti helyzet vonatkozásában elmondta, a nemzetközi közösségnek kötelessége fellépni a terrorizmus minden formájával szemben, és hazánk egyetért Izrael határozott, az izraeli lakosság védelmét szolgáló fellépésével. Felszólalásában felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzetközi közösségnek minden erőfeszítést meg kell tennie annak érdekében, hogy elkerülje a konfliktus regionális eszkalációját, hogy el lehessen kerülni azt, hogy a terrorista szervezetek elleni harc nemzetek és országok közötti háborúvá váljon.

(forrás: kormany.hu)

Menü

Főoldal

Navigáció