Magyarország a fenntartható fejlődési célok sikeres megvalósítását szorgalmazza

Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár Bakuban, Magyarország képviseletében szólalt fel az ENSZ Civilizációk Szövetségének „Együttélés Befogadó Társadalmakban” témájú, 7. Globális Fórumán.

Az államtitkár beszédében rámutatott, hogy a társadalmi, gazdasági és politikai kirekesztettség és a vallási intolerancia elszigetelődéshez és radikalizálódáshoz vezethet, ezzel táptalaját adva az erőszakos szélsőségességnek.

Dr. Mikola István felszólalásában kiemelte: a fenntartható fejlődési célok megvalósítása közös érdekünk és egy nélkülözhetetlen része a globális béke és biztonság megteremtésének, illetve fenntartásának. Ezek a mélyreható célok, csak egy széleskörű nemzetközi összefogás segítségével érhetőek el. Magyarország továbbra is mélyen elkötelezett e célok elérése mellett – szögezte le az államtitkár.

A fenntartható fejlődési célok sikeres megvalósítása kulcsfontosságú a befogadó társadalmak kiépítéséhez. Mikola István példaként említette, hogy az erőszakos szélsőségesség és radikalizálódás hatékony ellenszere egy reménytelibb jövő alternatívájának megteremetése. A minőségi oktatás kialakítása, az értelmes munkavégzés lehetőségének széles körű biztosítása, továbbá a béke és biztonság előfeltételeinek szavatolása mind fontos szerepet játszanak a gazdasági és társadalmi fejlődés kiteljesedésében.

Menü

Főoldal

Navigáció