Dr. Izsák-Ndiaye Rita beválasztása az ENSZ Faji Megkülönböztetés Felszámolásával Foglalkozó Bizottságba (CERD)

2017. június 22-én New Yorkban megválasztották az ENSZ Faji Diszkrimináció Felszámolásával Foglalkozó Bizottság (CERD) 9 új tagját. Magyarország jelöltje, Dr. Izsák-Ndiaye Rita kimagasló eredménnyel került be a Bizottság tagjai közé a 2018-2021-es időszakra.

A Faji Diszkrimináció Felszámolásával Foglalkozó ENSZ Egyezmény részes államai 2017. június 22-én New Yorkban megválasztották az egyezmény végrehajtását felügyelő Faji Diszkrimináció Felszámolásával Foglalkozó Bizottság (CERD) 9 új tagját. A 15 pályázó közül a magyar jelölt, Dr. Izsák-Ndiaye Rita kimagasló eredménnyel került a Bizottság tagjai közé a 2018-2021-es időszakra.

Dr. Izsák-Ndiaye Rita a CERD tagság elnyerését megelőzően az ENSZ kisebbségi ügyekkel foglalkozó különleges jelentéstevőjeként dolgozott. Korábban dolgozott többek között a budapesti székhelyű Európai Roma Jogok Központjában, a szomáliai Nemzeti Ifjúsági Szervezetnél, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet boszniai missziójában, kabinetfőnök pozíciót töltött be az egykori Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Felzárkózásért felelős államtitkárságán, a Tom Lantos Intézet igazgatója volt, és kiemelkedően fontos szerepet játszott az Európai Unió Roma Stratégiájának kidolgozásában is.

Menü

Főoldal

Navigáció